Terug naar overzicht

En de Avansdino heet…

Ard! Dat is de naam van de nieuwe robot van het het Gezondheidszorg- en Technologielab (GET-lab) van Avans in Breda.

De nieuwe robot van Avans kan worden ingezet bij kinderen om angst en verdriet weg te nemen en sociale interactie te vergroten. ASB en ASH, de sociale academies van Avans, hebben de robot gekocht omdat ze in de praktijk willen onderzoeken of de robot echt werkt en met welk doel en op welke manier deze dus ingezet kan worden in zorg en welzijn. “Daar is nog weinig onderzoek naar gedaan. Het is de bedoeling dat studenten in samenwerking met het werkveld gaan meten hoe kinderen reageren op de robot. Wat gebeurt er als hij wordt ingezet, hoe zijn de reacties?”, zegt projectleider Miriam Reelick van het GET-lab.

Maar de robot moest wel een naam hebben. Uit meer dan vijftig inzendingen is gekozen voor Ard: dat staat voor Avans Responsive Dino. Martijn Boekhoff, docent bij de opleiding Mens & Techniek, is de naamgever.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?