Terug naar overzicht

Maurice Limmen nieuwe voorzitter Vereniging Hogescholen

Maurice Limmen wordt de nieuwe voorzitter van de Vereniging Hogescholen. De huidige voorzitter van CNV Vakcentrale volgt Thom de Graaf op, die vicepresident van de Raad van State wordt.

De leden van de hogescholenkoepel stemden vandaag in met de benoeming van Limmen (46). Hij begint op 1 december. Huib de Jong van de Hogeschool van Amsterdam neemt tot die tijd de functie van voorzitter waar.

Onderwijsfamilie
Limmen komt uit een onderwijsfamilie en heeft naar eigen zeggen veel affiniteit met het onderwijs. Limmen: “Ik zie er enorm naar uit in mijn nieuwe rol een bijdrage te kunnen leveren aan het opleiden van de leraren, verpleegkundigen, it-ers en andere professionals van morgen. Geen sector is zo belangrijk voor de innovatie van economische en sociale sectoren in ons land als die van de hogescholen.”

Limmen ging op 28-jarige leeftijd bij vakbond CNV aan de slag en staat sinds 2014 aan het roer van CNV Vakcentrale. In die hoedanigheid is hij ook lid van de Sociaal Economische Raad. Eerder werkte hij als jurist arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en de Université de Paris.

CDA-fractievoorzitter
Naast zijn werk is Limmen ook politiek actief. Hij zat van 2002 tot 2010 voor het CDA in de Amsterdamse gemeenteraad, vanaf 2005 als fractievoorzitter. In 2009 leidde hij de enquêtecommissie naar de aanleg van de Noord-Zuidlijn van de Amsterdamse metro.

De overstap van vakbond CNV naar de Vereniging Hogescholen is al eens eerder vertoond. Doekle Terpstra ging hem daarin voor in 2005.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?