Terug naar overzicht

Recept van de maand: nachoschotel

Het begint nu echt herfst te worden: vroeger donker en koudere nachten. Eigenlijk mogen we niet klagen, want we hebben een super zomer gehad. Mijn favoriete bezigheid deze zomer was dan ook op het terras zitten met een hapje en een drankje. Wat ik altijd bestelde als het op de kaart stond? NACHO’S. En ik dacht: laten we de zomer gewoon alvast een beetje terughalen door een nachoschotel te maken! Niet als borrelhapje, maar gewoon als avondeten!

4 personen

Ingrediënten:

 • 400 à 500 gram rundergehakt
 • 2 zakken nachochips
 • 3 plakken cheddar (of gewoon zoveel als je wil)
 • 1 bosuitje
 • 250 gram cherrytomaatjes
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • Eventueel wat paprikapoeder
 • Crème fraîche
 • Guacamole
 • Olie voor in de pan
 • Optioneel: salsasaus
 • Optioneel: ja­la­pe­ños

Doe wat olie in de pan en bak het gehakt met de gesnipperde ui, de teentjes knoflook en de paprikapoeder. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes, de tomaatjes in partjes en eventueel de jalapeños in kleine stukjes. Als het gehakt gaar is kun je het in een ovenschaal doen. Doe daar overheen de cheddar en steek de nachochips in het gehakt. Geen zin om zoveel moeite te doen? Doe dan eerst een laagje gehakt, dan een laagje cheddar en dan een laagje nachochips (en ga zo maar door). Bestrooi de chips met de tomaatjes, bosui, jalapeños en crème fraîche. Zet de schaal in een voorverwarmde oven voor 10 minuten op 175 graden. Opscheppen maar! Smaakt heerlijk met wat guacamole en/of salsasaus.

Enjoy!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?