Terug naar overzicht

Stijn van den Nouweland, Gijs Mutsaers en Noud Wilbers winnen Bouw & Infra Awards


De Academie voor Bouw & Infra reikte dinsdag voor de derde keer awards uit voor de beste afstudeerprojecten. In de categorie voltijd wonnen Stijn van den Nouweland en Gijs Mutsaers, in de categorie duaal ging Noud Wilbers er met de prijs vandoor.

Voor hun afstudeerproject maakten Stijn en Gijs een innovatieplatform voor bouwbedrijf Dura Vermeer zodat kennis voortaan bedrijfsbreed kan worden gedeeld. Het project van Noud richtte zich op lean inkopen bij bouwbedrijven Jongen. Waar elk onderdeel van het bedrijf voorheen een eigen inkoopmethode hanteerde, is er nu voor het hele bedrijf dezelfde methode ingevoerd, wat veel besparing opleverde. De jury was vooral enthousiast over de praktische insteek van beide projecten. Deze waren direct van meerwaarde voor de bedrijven waar ze hun afstudeerprojecten uitvoerden.

Zelfverzekerd
De winnaars hadden vooraf niet gedacht dat ze kans maakten, toch is het niet verrassend dat de jongens hebben gewonnen. Hun presentaties stonden als een huis. Vooral Noud was erg zelfverzekerd. De methode die hij gebruikte bij Jongen kan volgens hem worden gebruikt om “elk proces binnen elke organisatie te verbeteren.”

Prijs
Het doel van de award, die in samenwerking met BouwTalent en Bouwend Nederland wordt uitgereikt, is om samenwerking tussen opleiding en het werkveld te stimuleren. De winnaars krijgen daarom een meeloopdag aangeboden bij DigiBase, een dochteronderneming van VolkerWessels in Nieuwegein. Ook mogen ze lunchen met de regiodirecteur van het bedrijf. Hoewel Stijn en Gijs blij zijn met de interesse van VolkerWessels studeren ze wèl nog even door: ze volgen allebei de pre-master CME aan de TU Eindhoven. Daar hopen ze eerst een masterdiploma te halen voordat ze aan hun loopbaan beginnen. Ook Noud is al bezet: hij is werkzaam als projectleider bij Unibouw.

Winnaarstip
De winnaars hebben een tip voor de studenten die dit jaar aan hun afstudeerproject beginnen. “Werk gestructureerd en blijf kritisch. Denk bij alles na wáárom je dit doet,” vertelt Noud. Stijn en Gijs voegen toe: “Plan alles van te voren. Wij moesten veel interviews afnemen, het scheelt heel veel als deze al gepland zijn voordat je begint aan je afstudeerproject. Als je dat niet doet, moet je misschien wel doorwerken in de zomer en dat zou enorm balen zijn.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?