Terug naar overzicht

Nieuwe onderzoeksprijs voor hbo-lectoren: de Deltapremie

Illustratie: Elmarye AaijToonaangevende lectoren in het hbo die met hun onderzoek een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving, maken voortaan kans op een onderzoeksprijs ter waarde van 500.000 euro.

De Deltapremie is in het leven geroepen door de Vereniging Hogescholen en Regieorgaan SIA, de hbo-tak van wetenschapsfinancier NWO. De premie moet de onderzoekscultuur in het hbo bevorderen en de identiteit van het praktijkgericht onderzoek versterken.

De nieuwe prijs wordt om het jaar uitgereikt aan lectoren “die door de jaren heen keer op keer op bijzondere wijze het verschil hebben weten te maken met de maatschappelijke impact van hun onderzoek”, zegt SIA-voorzitter Michael van Straalen. Met het geld kunnen de winnaars hun onderzoeksgroep versterken.

De tweejaarlijkse Deltapremie zal eind 2019 voor het eerst worden uitgereikt aan maximaal twee lectoren. Kandidaten moeten worden voorgedragen door hun hogeschool. Dat kan vanaf volgend voorjaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?