Terug naar overzicht

Recept van de maand: kip cajun wraps met limoendressing

Dit klinkt misschien heel culinair, maar dit is waarschijnlijk het meest simpele recept ooit. Je kunt de kip met limoendressing in een wrap doen, maar je kunt ze ook aan een mini spiesje rijgen en als hapje gebruiken op een feestje. Of wat dacht je van een pitabroodje? Kortom: veel variaties mogelijk!

Ingrediënten

Kipspiesjes:

  • Kipfilet (hoeveelheid hangt af van het aantal personen)
  • Cajunkruiden (deze kruiden zijn over het algemeen heel zout, dus let goed op dat je niet te veel gebruikt!)

Dressing:

  • 5 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • 2 eetlepel verse limoensap
  • 1 eetlepel geraspte limoenschil
  • Zout en peper
  • Optioneel: druppeltje zoetstof

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid de kipfilet met de cajunkruiden. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier. Zet de kip in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 10 minuten. Je kunt de kip natuurlijk ook bakken; gebruik dan een eetlepel olie voor in de pan.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en roer goed door. Je kunt hem zoeter maken door wat zoetstof toe te voegen. Blijf goed proeven tussendoor en maak hem perfect door zelf te kijken wat je lekker vindt!

Maak je er een wrap van? Doe er dan wat rauwkost bij naar keuze!

Eet smakelijk!

Punt. Of had jij nog wat?

Sjef

Jammer, incompleet recept. Hoeveel personen? Hoeveel dressing voor hoeveel kip? Advies voor rauwkost/wrap/broodje laat te wensen over. Wat doe je met de rest van de limoen?

2018-11-30 17:50:54

Meer lezen?