Terug naar overzicht

Xplora Hogeschoollaan heropent na intensieve metamorfose

Studenten op de Hogeschoollaan kunnen vanaf maandag weer boeken lenen en studeren in Xplora. De vloeren en stoelen zijn schoon en de boekencollectie is verplaatst. Ook zijn er meer stopcontacten aangelegd.


Dat je veel kunt doen in drie weken is meteen duidelijk als je Xplora binnenkomt. De gehele boekencollectie is verplaatst naar de begane grond. Daar vind je ook de informatiebalie en -dat is nieuw- de informatiespecialisten. “We willen op deze manier het contact verbeteren tussen de studenten en de Xploramedewerkers die echt verdiepende kennis hebben van de collectie”, legt Peter van Gool, de floormanager van Xplora Breda, uit. “De collectie staat nu ook overzichtelijker bij elkaar. Het is niet meer zo versnipperd.”


Op de begane grond vind je achterin ook werkplekken met vaste pc’s. “We vinden het belangrijk dat die er zijn. Daarnaast hebben we onder alle tafels stopcontacten aangelegd. Daar was al jaren enorm veel vraag naar”, vertelt Van Gool.


Nieuw meubilair
Op de eerste verdieping heeft Xplora plaatsgemaakt voor werkplekken voor de Academie voor Algemeen en Financieel Management, de Academie voor Marketing en Business Management, GreenOffice en de Avans Innovative Studio. Het nieuwe meubilair oogt fris op de schoongemaakte vloer. “Die stoelen stonden nog in de opslag. Ze zijn nog praktisch nieuw. Toen ik dat hoorde wilde ik ze graag op deze verdieping gebruiken”, legt Van Gool uit.

Studenten die een werkplek zoeken, kunnen terecht op de tweede verdieping. Daar vind je naast plekken om met je projectgroep te werken ook stiltewerkplekken. De stoelen op deze verdieping hebben een flinke poetsbeurt ondergaan, net als de vloerbedekking.

“De verwachting is dat het hele gebouw in 2020 of 2021 gerenoveerd gaat worden. Maar bij Xplora moest echt eerder iets gebeuren”, zegt Van Gool. Hij is blij dat de deuren weer opengaan en dat er vanaf maandag weer dagelijks 3500 studenten hun plek vinden in Xplora.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?