Terug naar overzicht

Rechtszaak tussen voormalig adjunct-directeur Academie voor Deeltijd en Avans: eis 1,4 miljoen euro

Birgit Cardinaals, voormalig adjunct-directeur van de Academie voor Deeltijd van Avans en het College van Bestuur van Avans treffen elkaar vrijdag bij de rechter in Breda. Cardinaals eist een schadevergoeding van 1,4 miljoen euro. 

Volgens Cardinaals is in juni vorig jaar het vijfkoppige bestuur van de deeltijdtak – inclusief zijzelf – ten onrechte op non-actief gesteld door het College van Bestuur van Avans. De zaak dient vrijdag bij de kantonrechter in Breda, zo meldt BN|DeStem. De woordvoerder van Avans wil niet inhoudelijk op de zaak reageren.

Tekorten
Zowel in 2017 als in 2018 kampte de Academie voor Deeltijd met fikse tekorten. Beide keren ging het om een bedrag van meer dan een miljoen euro. In juni greep het College van Bestuur in en besloot de directie op non-actief te stellen. 

Lees ook: Nieuw tekort Academie voor Deeltijd, CvB grijpt in om academie financieel gezond te maken

Cardinaals vindt dat haar directie wordt afgerekend op zaken waar ze geen invloed op had. “Het College van Bestuur heeft hier juist zelf een grote rol in gespeeld”, zegt ze in BN|De Stem. Zo stelt Cardinaals dat de Academie voor Deeltijd juist in opdracht van het CvB veel meer freelancers in vaste dienst moest nemen. “Zeker honderd man, daardoor rezen de personeelskosten de pan uit.’’ 

Zij acht het College ook verantwoordelijk voor de snelle toename van het aantal deeltijdopleidingen binnen de academie en de daarmee gepaard gaande stijging van de kosten.

De zaak dient op vrijdag 25 januari 2019 om 10.30 uur in Breda.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?