Terug naar overzicht

Al fietsende een appje sturen? Dan riskeer je een boete van 95 euro

Snel een berichtje sturen dat je later bent of even Instagram checken op de fiets, kan je vanaf 1 juli duur komen te staan. Word je fietsend betrapt op het gebruik van je smartphone, dan riskeer je een boete van 95 euro.

Deze nieuwe verkeersboete wordt volgens de ingewijden morgen besproken in de wekelijkse ministerraad. Het bedrag is naar verluidt afgestemd op andere sancties die al gelden voor verkeersovertredingen, meldt het Algemeen Dagblad.

Appverbod
Er is al langer sprake van een appverbod voor fietsers. Eind 2017 werd bekend dat verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen een voorstel zou indienen voor het verbod in de Tweede Kamer. De minister zij daar eerder over: “Als je je in het verkeer begeeft, moet je je aandacht erbij houden. En niet bezig zijn met je mobiele telefoon.”

Gemiddeld gebruikt nu 49 procent van de Nederlandse consumenten hun mobiele telefoon terwijl ze fietsen. In de leeftijd van 18 tot 24 jaar is zelfs driekwart met hun mobiel bezig op de fiets, aldus onderzoek van Deloitte dat afgelopen november verscheen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?