Avans landt met drone-minor op vliegveld Aviolanda

  Foto: Pixabay.com/fill

  De Avans minor drone-ontwikkeling gaat intensief samenwerken met Aviolanda in Hoogerheide .

  Op Aviolanda is al langer een testcentrum gevestigd voor de ontwikkeling van drones. “Het is prachtig dat onze studenten over faciliteiten kunnen beschikken die middenin een technische luchtvaartomgeving liggen”, zegt Ricardo Abdoel, directeur van de Academie voor Engineering & ICT van Avans, de academie waaronder de minor valt, in BN|DeStem.

  Hangar
  De Avansstudenten gaan onder meer gebruik maken van de hangar waar de mbo-afdeling Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) is gevestigd. AM&TS-directeur Wim Blinkhof is blij met de komst van de Avansminor. “Zo kunnen onze mbo-leerlingen alvast ruiken aan de vervolgopleiding en is de kans groot dat ze zich verder gaan bekwamen in de luchtvaarttechniek”.

  Meer artikelen over

     

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.