Terug naar overzicht

Hogeschool Utrecht wil geen condooms in de automaten op school

illustratie: Lisa Jacobs

SchoolSupply mag op de Hogeschool Utrecht wél automaten neerzetten met allerlei handige producten voor studenten, maar condooms horen daar volgens de school niet bij. De hogeschool heeft het bedrijf gevraagd de condooms uit de automaten te halen.

In de automaat zitten ook andere producten die niets met onderwijs te maken hebben, zoals pijnstillers en verzorgingsproducten. Dat is voor de HU geen punt, maar condooms zijn niet welkom in de automaten. ‘Dit product past niet bij de Hogeschool. Studenten zijn vrij om deze producten aan te schaffen, maar Hogeschool Utrecht gaat hier niet in voorzien’, staat in een mail van de school aan Schoolsupply, zo meldt het AD.

Zorgelijk
“Ik vind dit zorgelijk’’, zegt Richard Spooren van Safe Shops, de leverancier van de condooms. “Voorbehoedsmiddelen zijn bij uitstek belangrijk voor jongeren in deze leeftijdscategorie. Je zendt hier volgens mij een verkeerd signaal mee uit.’’


‘We vullen de automaten aan de hand van de behoeftes van de studenten’

Ook Kevin de Krieger, mede-eigenaar van SchoolSupply, is niet blij met het besluit van de Hogeschool. “We vullen de automaten aan de hand van de behoeftes van de studenten. Het idee is ontstaan, omdat ook studenten het erg druk hebben en we ze het gemakkelijk willen maken door op school producten te verkopen waarop ze soms misgrijpen. Stel dat je tot vrijdagavond laat aan het studeren bent. Je wilt daarna meteen gaan stappen, maar je hebt geen condooms op zak. Dan is dit een ideale oplossing.’’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?