Terug naar overzicht

Recensie: Noomi Rapace staat meer dan haar mannetje in actiethriller Close

Sinds de eerste verfilmingen van de Girl With The Dragon Tattoo-boeken van Stieg Larsson heeft actrice Noomi Rapace een patent op de rol van sterke vrouwen. Zo ook in Close, een Netflix Original die zich grotendeels afspeelt in Marokko.

Close is in essentie een vrij onoriginele actiefilm waarin een bodyguard zich langs allerlei mensen heen moet slaan en schieten om zijn onuitstaanbare cliënt in leven te houden. Gelukkig was regisseur Vicky Jewson zo slim om vrouwen te casten voor alle hoofdrollen. Dat geeft deze film een net iets ander tintje.

Schrammetje meer of minder
De Zweedse Noomi Rapace speelt een sterke rol als bodyguard. Ze kijkt niet op een schrammetje meer of minder, is net zo stug als de meeste mannen in een dergelijke rol, maar toont af en toe ook wat kwetsbaarheid. Ook de rest van de cast doet het prima.

Er zitten een paar plotwendingen in de film die alleen de meest doorgewinterde filmliefhebber al van mijlenver ziet aankomen. Maar Close moet het uiteindelijk toch vooral hebben van het betere schiet- en schopwerk, de snelle montage en het acteerwerk van Noomi Rapace.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?