Terug naar overzicht

7 procent van de Avansstudenten is gestopt met de opleiding

Van de 31.931 studenten die in september stonden ingeschreven bij Avans zijn er 2.179 voor 1 februari gestopt. Dat blijkt uit cijfers van de Diensteenheid Financiën en Studentenadministratie. Het uitvalpercentage is het hoogst bij de Associate degree-opleidingen in Den Bosch en Roosendaal.

In september begonnen 10.320 studenten eerstejaars bij Avans. Eerstejaarsstudenten die vóór 1 februari stoppen, hoeven hun studiebeurs en reisproduct niet terug te betalen. Iedere student kan een keer gebruik maken van deze 1-februariregeling.  

De Academie voor Gezondheidszorg en de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu kennen met 4 procent het laagste uitvalpercentage. De Avans Academie Associate Degrees in Den Bosch en de Associate Degree Academie in Roosendaal hebben met beiden 11 procent de hoogste uitval.

!function(e,t,s,i){var n=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(“script”)[0],d=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^\/{2}/.test(i)&&(i=d+i),window[n]&&window[n].initialized)window[n].process&&window[n].process();else if(!e.getElementById(s)){var r=e.createElement(“script”);r.async=1,r.id=s,r.src=i,o.parentNode.insertBefore(r,o)}}(document,0,”infogram-async”,”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”);

Punt. Of had jij nog wat?

John Lankheet

Toch even een reactie op dit artikel. Ik weet niet welke cijfers bij dit artikel zijn gebruikt en hoe ze berekend zijn? Maar volgens mij kloppen deze cijfers niet! Ook de cijfers van de Bachelor opleidingen zijn volgens mij niet correct.

2019-03-01 09:10:40

Meer lezen?