Terug naar overzicht

Avans bereikt akkoord met vakorganisaties over sociaal plan

Avans en de vakorganisaties FNV, CNV, AOb en de FvOv/UNIEFTO hebben een akkoord bereikt over het sociaal plan voor het team Kennismanagement van het Leer- en Innovatiecentrum (LIC). Het sociaal plan gaat op 1 maart in. 

Medewerkers van het team Kennismanagement bemannen onder meer de balies van Xplora. Als gevolg van toenemende digitalisatie van leermiddelen en veranderende behoeften vanuit het onderwijs, verdwijnt 16 fte. De hogeschool probeert de boventallige medewerkers, ongeveer 21 mensen, aan een baan te helpen. “Het plan behelst een breed pallet aan mogelijkheden voor de medewerkers”, zegt bestuurslid Jacomine Ravensbergen. “Het toont aan dat Avans goed werkgeverschap van groot belang vindt.” 

Maatregelen
In het sociaal plan staan diverse maatregelen om de betreffende mensen aan een andere baan te helpen zoals ondersteuning bij het starten van een eigen bedrijf, mogelijkheden tot het volgen van een opleiding, sollicitatietraining en het leren schrijven van sollicitatiebrieven. “Voor sommige medewerkers is het lang geleden dat ze dat gedaan hebben”, zegt Ravensbergen. 

‘Al zes mensen zijn of gaan op korte termijn via deze regeling aan het werk bij een ander onderdeel van Avans’

Eerder werd al aangekondigd dat medewerkers van het team Kennismanagement voorrang krijgen bij openstaande vacatures voor onderwijsondersteunend personeel. “Dat gaat al heel goed”, Ravensbergen. “Al zes mensen zijn of gaan op korte termijn via deze regeling aan het werk bij een ander onderdeel van Avans.” 

Het bestuurslid is erg te spreken over de solidariteit bij Avans. “Alle directies zetten zich enorm in, in het bijzonder de Diensteenheid ICT en Facilitaire Diensten die zelfs meeloopprogramma’s organiseert voor medewerkers van het team Kennismanagement.” 

Jacomine Ravensbergen (links) en vertegenwoordigers van de vakbonden tekenen voor het sociaal plan.

Unaniem akkoord
De vakbondsleden zijn unaniem akkoord gegaan met het sociaal plan waarin ook een vertrekregeling is opgenomen voor medewerkers die bijvoorbeeld dichtbij hun pensionering zitten. Het sociaal plan gaat 1 maart officieel in en de eerste (vrijwilige) fase loopt in principe een jaar

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?