Terug naar overzicht

Avans ondersteunt landelijke onderwijsstaking niet

Het College van Bestuur van Avans heeft besloten de landelijke onderwijsstaking op 15 maart niet te ondersteunen. De lessen gaan op 15 maart in principe gewoon door.

De school erkent wel het recht van medewerkers om collectief actie te voeren en biedt de ruimte om mee te doen aan de staking. Deelname aan de stakingsdag komt voor eigen rekening in de vorm van opname van vrije uren of inhouding van salaris van niet gewerkte uren.

Werkdruk
Alle onderwijssectoren gaan op 15 maart in staking. Op het Malieveld in Den Haag zullen leraren en docenten demonstreren voor een investering van 2,9 miljard euro in het onderwijs en tegen de hoge werkdruk. De staking vormt de grande finale van een landelijke actieweek, georganiseerd door de Algemene Onderwijsbond (AOb) en vakbond FNV Onderwijs en Onderzoek.

Vakbonden CNV en de Unie/NFTO ondersteunen deze staking niet. Dat geldt ook voor de Vereniging Hogescholen, Avans volgt diezelfde lijn.

De reden om de staking niet te ondersteunen is dat er in het hbo is geen sprake van een arbeidsconflict, de huidige cao-hbo loopt namelijk tot 1 april 2020. Avans vindt de aangekondigde acties doen daarom geen recht aan de positie van de hogescholen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?