Terug naar overzicht

Stopt Snapchat met 24 uur zichtbare foto’s?

Illustratie: Elmarye Aaij

Snapchat krijgt in een van de volgende updates mogelijk de optie dat berichten permanent blijven staan. Zal het aantal dalende Snapchatgebruikers hierdoor weer toenemen?

Snapchat stories, we kennen het concept allemaal. Je voegt een foto toe die voor 24 uur te zien is. Instagram nam deze functie zonder shame over van Snapchat. Voormalige Snapchatters stapten onder andere hierdoor massaal over naar Instagram en dat merkt het bedrijf.

Nieuwe functies
De app heeft in 2019 zo’n 75.000 gebruikers minder dan in het jaar daarvoor, blijkt uit cijfers van het Nationale Sociale Media Onderzoek 2019. Daarom komt het bedrijf komt mogelijk met een nieuwe functie, om zo weer gebruikers te trekken. Snapchat zou permanente berichten overwegen. Hierdoor is een foto of video altijd zichtbaar. Daarnaast wil Snapchat ook accounts openbaar maken waardoor je berichten kunt delen, schijft persbureau Reuters. Deze publieke berichten zouden mensen ook buiten Snapchat om kunnen delen.

Na-apen?
Dit lijkt echter op de feature ‘hoogtepunten’ van Instagram. Na het toevoegen van een foto in je Instagramverhaal kun je hem in plaatsen in hoogtepunten. Hierdoor blijft deze foto of video altijd te zien op het account van de gebruiker, tenzij hij hem verwijdert. De nieuwe Snapchatfeature lijkt hier dus op geïnspireerd.

Het is nog maar de vraag of de nieuwe potentiële functies gaan leiden tot meer Snapchatgebruikers. Veel socialmediagebruikers vinden het fijn dat je mensen makkelijk kunt opzoeken op Instagram. Of je nou de feed van Ronnie Flex, Adèle of van het world record egg wilt zien, het kan allemaal. Dit is niet mogelijk op Snapchat.

Privacy
Volgens Reuters denkt Snapchat op dit moment na over gevolgen die de aanpassingen kunnen hebben rondom de privacy van gebruikers. Het is de bedoeling dat mensen alleen de door jou openbaar gedeelde foto’s en video’s kunnen zien. Daarnaast heeft de gebruiker natuurlijk altijd de mogelijkheid om het bericht te verwijderen.

Punt. Of had jij nog wat?

marya

ik vind dat geen goed iedee zo moet het zo laten wat het nu is want als word openbaar gezet alles dan maakt iedeeren misbruik van de fotos en videos dus het is nooit vertrouwt achter de scherm

2019-02-04 23:29:51

Meer lezen?