Terug naar overzicht

Gezocht: opleidingen die willen meewerken aan serious games

Foto: Pexels

Derdejaarsstudenten Informatica in Breda gaan ook dit jaar weer serious games ontwikkelen. Zij hebben de technische kennis in huis, maar hebben andere studenten nodig voor inhoudelijke kennis van bijvoorbeeld gezondheidszorg. Docent Erco Argante zoekt opleidingen die willen samenwerken.

De Academie voor Gezondheidszorg (AGZ) en de opleiding Business Innovation doen al mee, maar er is nog ruimte voor andere opleidingen. De Informaticastudenten zijn van lesweek 5 t/m 9 van het laatste blok bezig met het ontwikkelen van de games. Ze hebben daar honderd uur voor, ofwel 4 EC.

Vorig jaar maakten Informaticastudenten een aantal serious games voor externe opdrachtgevers, samen met studenten van AGZ en van de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Verschillende opdrachtgevers waren zo onder de indruk dat ze de game willen doorontwikkelen. Voor de gemeente Veenendaal maakten studenten een game met South Park-achtige graphics met als doel tekenen van hennepkwekerijen te leren herkennen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Erco Argante via e.argante@avans.nl.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?