Terug naar overzicht

Ouders betaalden miljoenen voor plek op topuniversiteiten VS

Foto: Pixabay

In een groot schandaal rond de toelating tot Amerikaanse elite-universiteiten heeft de FBI tientallen mensen aangeklaagd. Sportcoaches zouden jongeren tegen betaling hebben aangenomen als ‘getalenteerde atleten’, terwijl ze dat niet waren.

De verdachten – coaches, examinatoren maar ook ouders – worden onder meer verdacht van fraude, samenzwering en deelname aan georganiseerde misdaad, melden verschillende Amerikaanse media. Het schandaal speelt onder meer bij Yale University, University of Southern California, Stanford University en Georgetown University.

25 miljoen dollar
De ouders, onder wie de actrices Felicity Huffman (Desperate Housewives) en Lori Loughlin (Full House), zouden tussen 2011 en 2019 in totaal zo’n 25 miljoen dollar hebben betaald om hun kinderen te verzekeren van een opleidingsplek. Sportcoaches zouden ervoor hebben gezorgd dat de kinderen als sporters werden ingeschreven. Getalenteerde sporters hebben in Amerika een grotere kans om te worden toegelaten.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?