Terug naar overzicht

Student-ondernemer exploiteert online gay fetisj store: ‘Seks gaat oneindig ver’

Online seksshop Derekz richt zich op seksspeeltjes en gear voor mannen. Student Bart begon de webshop samen met een vriend als grap, maar inmiddels trekt de site ruim drieduizend bezoekers per week.

De telefoon van Bart* staat vol met foto’s van netjes in plastic verpakte megabuttpluggen en reuzendildo’s. Zoals dildo Wesley, met ruim 1,8 kilogram één van de zwaarste in het assortiment van de webshop. “Ik sta soms versteld van wat onze klanten kopen.”

Het idee ontstond toen Bart vorige zomer met een vriend aan het varen was. “We wilden beiden een keer een eigen merk ontwikkelen, maar hadden geen idee waarin. Het idee voor de seksshop ontstond toen als grap. Daar zijn we uiteindelijk mee aan de slag gegaan, het leek ons reuze interessant. Inmiddels is onze webshop al een half jaar online.”

‘Ik dacht what the fuck? Maar ja, het is seks. Dat gaat oneindig ver’

Seks voor gevorderden
“Iedereen koopt wel eens een leuk speeltje. Man, vrouw, homo, hetero. Het maakt allemaal niets uit. Wij richten ons op de gevorderden. Wij zijn een gay fetisj store met een klein, gespecialiseerd assortiment. Daar zit namelijk een gat in de markt. Op dit moment acht andere webshops in Europa die zich hierop richten maar hun website is verouderd. Bovendien bieden we de beste kwaliteit, zo kunnen we ons gemakkelijk profileren in de seksmarkt.”

De aanpak werkt: “We hebben onze producten naar twintig landen verzonden. Onlangs verzonden we onze eerste bestelling naar de Czech Republic. Bizar toch?”

Hardlopers zijn de dildo’s. Die verkoopt de student in alle soorten en maten. “We kregen laatst een dildo binnen van 88 centimeter. Ik dacht what the fuck? Maar ja, het is seks. Dat gaat oneindig ver.”

‘Voor mij is het een puur zakelijk avontuur’

“Zelf vind ik het vreselijke producten, ik zou ze nooit gebruiken.” Een korte stilte volgt, dan lachend: “Al denken mensen altijd dat het is ontstaan vanuit een persoonlijke liefhebberij. Dat is niet zo, voor mij is het een puur zakelijk avontuur.”

“Samen met mijn maat stop ik nu heel veel tijd en geld in de webwinkel, in de hoop dat het een succes wordt. Maar het is niet ons kindje. Als het na drie jaar nog niet loopt, trekken we de stekker eruit.” Hij grinnikt: “Maar ik zou het mooi vinden als ik op mijn vijftigste kan zeggen dat ik mijn vermogen vergaard heb met een seksshop.”

Hier lees je meer over student-ondernemers bij Avans

Anoniem
Bart blijft liever anoniem. Ondernemen in de seksindustrie kan namelijk moeilijk zijn. “Grote bedrijven en banken willen niet met seks geassocieerd worden. Toen we een zakelijke rekening aanvroegen bij een grote Nederlandse bank, werden we extra uitgebreid gecheckt. Uiteindelijk duurde het vier weken en al die tijd liepen we omzet mis.”

“Daarnaast heb ik naast Derekz nog meer bedrijven. Deze richten zich op luxe dienstverlening aan rijke klanten. Als die weten dat ik seksartikelen verkoop, schrikken ze terug.”

*Niet zijn echte naam

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?