Terug naar overzicht

Tilburgse studenten ontvangen advertentie voor harddrugs in de brievenbus: ‘20 euro voor halve gram coke’

Alsof het om broodjes van de bakker ging: 20 euro voor een halve gram coke, 30 voor een gram ketamine en viagra. LSD was verkrijgbaar op aanvraag. De advertentie werd verspreid in en rond de Professor Verbernelaan, waar veel Tilburgse en buitenlandse studenten wonen die aan Avans, Fontys en de universiteit studeren. De twee dealers werden woensdag opgepakt.

Bij interesse konden de bewoners van de flat een sms’je sturen. Er stond gewoon een 06-nummer bij. En een +31-nummer speciaal voor buitenlanders.  ‘Contact via SMS met wat je nodig hebt en hoeveelheid.’ Stond er in de advertentie die het Brabants Dagblad heeft. ‘Dit is een tijdelijk nummer. Sms z.s.m. indien interesse. Je wordt met het correcte nummer weer contact.’

Onderzoek
Een 21-jarige Tilburgse en haar huisgenoten alarmeren de politie als ze begin dit jaar de brief in hun gezamenlijke brievenbus vinden. “Op de enveloppe stond alleen 2019, met een smiley in de nul. Het zag er meer uit als een grapje, dachten we eerst”, vertelt ze aan het Brabants Dagblad.

Ze stuurde de flyer voor de zekerheid naar de politie, die de zaak meteen serieus nam. Op vraag van de politie heeft ze de advertentie vervolgens gebracht. Maanden hoorden ze niets meer. Een bewuste actie van de politie, die het onderzoek stilhielden in de hoop dat het telefoonnummer in de lucht zou blijven.

De advertentie

Wél interesse
Zelf hebben de 21-jarige en haar huisgenoten het nummer niet gebeld of gesmst, laat ze weten: “Als het echt blijkt, wil je er zo min mogelijk mee te maken hebben. Dan wil je niet dat jouw nummer in hun telefoon staat. Maar bang zijn we niet geweest. Ze hebben die brief bij zoveel mensen in de bus gegooid.”

“Het lijkt of de halve studentenwijk rond de Verbernelaan hem heeft gekregen”, aldus een politiewoordvoerder. Betrokkenen vermoeden dat de dealers de brieven in willekeurige brievenbussen hebben gestopt in september.

Anderen in de straat hadden wél interesse in de drugs, weet de politie. “Ze gingen vrij regelmatig op pad”, vertelt de woordvoerder. Agenten hielden de dealers in de gaten en zagen ze bij meerdere huizen aanbellen.

De aangetroffen drugs

Opgepakt
Woensdagmiddag werden enkele van hun klanten opgepakt en op het politiebureau verhoord. Daar bevestigden zij dat zij inderdaad naar aanleiding van de flyer drugs hebben gekocht. Dat vormde genoeg bewijs voor de politie om de twee dealers aan te houden. In de huizen van de twee drugsdealers bleek dealershoeveelheden drugs te liggen.

De klanten zijn op vrije voeten, de twee dealers zitten nog wel vast. Maar de zaak is geseponeerd, volgens het BD. Omdat de politie in Nederland gedoogt dat mensen een gebruikershoeveelheid drugs bij zich hebben. De namen van de twee zijn doorgegeven aan de gemeente Tilburg, zodat zij eventuele maatregelen kunnen nemen.

Punt. Of had jij nog wat?

Anoniem

Heeft iemand het nummer toevallig? Vraag het voor een vriend..

2019-04-04 19:28:39

Meer lezen?