Terug naar overzicht

Top 25: dit zijn de beste student-ondernemingen van Avans

Steeds meer studenten doen het: ondernemen naast hun studie. Avans stimuleert ondernemerschap en is op zoek naar de onderneming van het jaar. Nu is er een shortlist van 25 kanshebbers. Die variëren van een goed lopend bedrijf tot een beginnend bedrijfsplan.  Punt maakte een overzicht in willekeurige volgorde.

Wat valt er te winnen?
In totaal zijn er 5 prijzen te winnen. In de eerste plaats de juryprijs voor de Avans Ondernemer van het Jaar en de publieksprijs. Daarnaast zijn er prijzen voor de meest innovatieve onderneming,  de meest duurzame onderneming en voor de onderneming met de grootste maatschappelijke relevantie. Zij ontvangen een award en zullen door de organisatie gepromoot worden binnen alle on- en offlinekanalen van Avans en waar mogelijk ook daarbuiten. Tot slot mogen de winnaars een businesscoach kiezen uit de vakjury, met wie zij in minimaal 2 vervolgsessies kunnen sparren over hun eigen onderneming.

De kanshebbers:

Bijles Weert
Heb je moeite met een vak op school? Of kun je niet geconcentreerd blijven bij het leren? Dan kan Bijles Weert je helpen van de studenten Bas van der Hoeven en Chris Schrijver je helpen. Meer info vind je op www.bijlesweert.nl

Boxrs4all
Spijk Geene (Business Innovation) en Thom Uildriks hebben hun eigen bedrijven in onderbroeken. Voor elk exemplaar dat ze verkopen, doneren de heren een onderbroek aan Tanzania.  Check hun website: Www.boxrs4all.com.

Bron Online
Altijd en overal inzicht in de financiële situatie van je onderneming? Dat kan dankzij het platform Online Administratie van student Brent van Hoof, (Accountancy) www.brononline.nl

Chabter
Informaticastudent Martijn van de Wetering is de drijvende kracht achter Chabter, waarmee de zzp’er en de mkb’er al zijn of haar financiële zaken online regelt.  Complete digitale ontzorging voor de zzp’er en mkb’er”, schrijft Van de Wetering op www.chabter.com.

De Bakwagen
Met hun Bakwagen verzorgen ORM-studenten Alex van Damme, Luuk van de Akker en Willem Bouwens ontbijt voor verschillende bedrijven. Lees meer via www.debakwagen.nl

Dekker Industrial Design
Stijlvolle tabletbehuizingen die een veilige oplossing bieden voor het openbaar vertonen én gebruik van bedrijfapplicaties. Onder de naam Dekker Industrial Design biedt Werktuigbouwkundestudent Thijs Dekker de moderne tabletbehuizingen aan. www.dekkerindustrialdesign.nl

Hier lees je meer over student-ondernemers bij Avans.

EduSkoel
Kevin van Leeuwen levert met zijn bedrijf EduSkoel al vier jaar softwarediensten voor het onderwijs. www.eduskoel.nl.

Eysing
Rik Smits, student Ondernemerschap & Retail Management runt de onderneming Eysing, waarmee hij elektrische scooters verkoopt. www.eysing.com

Flexercise Treatments
Flexercise Treatments brengt personal training én schoonheidsverzorging samen op een plek. Het brein achter de onderneming is Endy Egbinosa, student Fysiotherapie. www.flexercisetreatments.nl

Guwa Container Homes
Commerciële Economie-student Arjan van de Watering doopt met zijn bedrijf Guwa Container Homes zeecontainers om tot woonruimte. Zie www.guwahomes.com.  

Het Sterke Reddertje
Jouw redder in de strijd tegen je kater! Het Sterke Reddertje van ORM-student Jelco Broks bevat de ingrediënten om alcohol en schadelijke gifstoffen af te breken. Check www.reddertje.nl.

Lovith
ORM-student Guido Thenissen pimpt de infuuszakjes van zieke kinderen, zodat de jongste patiënten een beetje afleiding hebben. Check www.lovith.nl voor meer info.

LUMIX
LUMIX is het bedrijf van Bedrijfskundestudent Joost van Dillen. “Wij streven ernaar om verlichting voor de plekken waar we sporten, werken en verblijven zo optimaal mogelijk te krijgen”, schrijft Van Dillen op  zijn Website. www.lumix-light.com.

Passion Never Fails
Passie moet voorop staan bij het ondernemen, vindt Business Innovation-student JP. Wie wil kan een vrijblijvende én gratis inspiratiesessie met een zogeheten passionista inplannen. Meer info vind je op www.passionneverfails.agency.

PIT Premium Fitness
De onderneming van ORM-student Roy Pennings is geschikt voor iedereen die een rustgevende fitnessomgeving zoekt. Roy biedt niet alleen een uitgeruste sportruimte, maar ook begeleiding. www.pitfitness.nl

Publisher Young
Beginnende auteurs kunnen terecht bij Publisher YOUNG, een relatief goedkope uitgeverij waar schrijvers hun manuscript anoniem mogen inleveren. www.publisheryoung.nl.

Schoenmakers Domotica & Elektrotechniek
Luc Schoenmakers studeert Technische Bedrijfskunde en runt zijn eigen bedrijf in domotica & elektrotechniek. Check https://www.schoenmakersdomotica.nl

Schrav
Business Innovation-student Daan Schraven werkt met zijn kledingmerk Schrav aan een betere wereld. Hij produceert duurzame kleding, die op een eerlijke manier gemaakt is. www.schrav.nl

Seever
Seever (spreek uit siever, afgeleid van See Everything) bundelt de vier grootste social kanalen van bekendheden en grote platforms in één app. Founders: Jeroen van der Elst en Menno Stuyts, studenten Business Innovation. www.seever.com

Studance Events
Het bedrijf van Dennis de Laat en Ralph Bethlem is een begrip in Brabant. De studenten zijn onder meer bekend van hun maandelijkse studentenfeesten in Den Bosch. Studance-events.nl

Take&Wash
Een autowasarette geheel gerunt door studenten. Take&Wash is niet locatie afhankelijk. Founder: Chiel van Gerwen, AD-student Ondernemen, Check www.takeandwash.nl

TalentPool B.V. GoBlue
Toon Thyssen (Werktuigbouwkunde) en Jeroen van Gils verbinden bedrijven met ambitieuze studenten die op zoek zijn naar een studiegerelateerde bijbaan. Op deze manier kunnen beide partijen optimaal van elkaar profiteren. Meer info vind je op www.GoBlue.nl

VibeActive
Wie met mentale problemen kampt, krijgt vaak het advies om te gaan sporten. Avansstudent Kevin van Gestel begon daarom vorig jaar een bedrijf in sporttherapie. Check VibeActive op Facebook. Co-founder is Valentijn Franken.

Vroeg Pieken
Feestjes voor wie geen nachtuil is en dus liever vroeg op de avond danst en sjanst. Vroeg Pieken is de onderneming van Marith Smeitink, student International Business and Languages. Check https://vroegpieken.com

VT-entertainment
Teun Verschuren (19), tweedejaarsstudent ondernemerschap & retailmanagement in Breda, organiseert feestjes en activiteiten voor jong en oud. Meer info vind je op www.vt-entertainment.com

Punt. Of had jij nog wat?

Marjan

zichtbaar maken. Na de studie is het belangrijk dat met wat digitale tools overweg kunt, om je te kunnen handhaven in de wereld van nu. Dus nogmaals mijn complimenten voor deze publicatie, het schud andere studenten wakker, hoop ik.

2019-04-16 10:34:08

Marjan

Mijn complimenten, naar mijn mening moeten studenten verplicht ondernemen tijdens hun studie. Profit of non profit, dat moet niets uitmaken, bijvoorbeeld niet ondernemers kunnen via bijvoorbeeld https://builderallnederland.nl zichzelf digitaal

2019-04-16 10:27:45

Meer lezen?