Terug naar overzicht

Van op de bonnefooi netwerken tijdens ADE naar platinum plaat met Snelle in 1,5 jaar: Ties is artiestenmanager

Eigenlijk wilde Ties Teurlings, student Associate degrees Ondernemen, zeepjes verkopen toen hij voor zijn opleiding een bedrijf mocht beginnen. “Wat Rituals kan, kan ik ook”, dacht hij. Het werd een uiteindelijk een managementbedrijf. Onder Ties’ vleugels behaalde de eerste artiest Ramon de Wilde onder zijn managementbureau Story Artist Management recent een platinum plaat.

Op de fiets crosste Ties in oktober 2017 tijdens het Amsterdam Dance Event op de bonnefooi langs allerlei netwerkmomenten. “Ik trok mijn stoute schoenen aan. Ik had geen afspraken, niks, ik zette mijn grote mond op.” Of iemand interesse had in de muziek van MARF, met wie hij net een samenwerking was begonnen. Anderhalf jaar later heeft Ties drie artiesten onder zijn hoede, een groot netwerk in de Nederlandse scene opgebouwd en is de eerste platinum plaat voor een van zijn artiesten Ramon de Wilde binnen.

Zeepjes
Het begon anderhalf jaar geleden, toen Ties voor zijn studie een onderneming mocht opzetten. “Ik had geen idee wat ik wilde doen. Ik dacht, wat Rituals kan met die zeepjes, kan ik ook. Maar daar bleek mijn hart niet te liggen.”  Na sparren met zijn begeleider kwam Ties tot de conclusie dat de muziekindustrie een beter alternatief is.

“Een netwerk had ik al. Ik trad vrij vaak op als all round-dj bij privé- en bedrijfsfeesten. Maar zelf doorbreken als dj/producer, daar ben ik niet creatief genoeg voor. Daarnaast moet je op een erg hoog niveau kunnen schrijven en produceren, wil je die ene hit maken. Het zijn er maar weinig die dat kunnen. Verder moet je als producer je eigen muziek maken en naast het optreden heel veel binnen achter een computer in een studio werken. Dit is niks voor mij. De andere kant, de commerciële kant, past veel beter bij mij.’’

Van goud naar platinum
Ties kende MARF, de eerste artiest in zijn portfolio, al en ze besloten samen te werken. MARF had inmiddels een eigen schrijfteam. Het balletje ging rollen en Ties kwam in contact met urban songwriter en producer Bygardo en songwriter/gitarist Ramon de Wilde, die samenwerkt met onder andere Snelle, Jebroer, Jochem Fluitsma, Navadem, Naaz, Miss Montreal en The Boy Next Door.

“Ramon zei op een dag: ‘Ties, luister, de nummers die ik samen met rapper Snelle voor zijn aankomende EP heb geschreven zijn af en komen uit. Kun jij alle deals en onderhandelingen eromheen oppakken?’ We zeiden nog tegen elkaar: als dit goed gaat, gaan we samen verder.”

In Januari kwam de EP inclusief de track Scars van Snelle uit en werd al snel goud, onder andere door de support van Enzo Knol in een van zijn vlogs. Kort daarna werd de plaat in een mum van tijd platinum. “Ik ben toevallig op het perfecte moment ingestapt. Toen we samen in zee gingen, had ik echt niet verwacht dat dít eruit zou komen. Ik was zelfs nog aan het twijfelen of ik het wel moest doen.”

Dusdanig niveau
Luxe champagne en feestjes tot laat? “Nee het is echt hard werken. We zijn er nog niet. Mensen denken altijd dat het een groot feest is, maar de muziekindustrie is ook gewoon een industrie. Per maand komen er wereldwijd dertig tot veertigduizend nieuwe tracks uit. Daar zitten ook artiesten als Lady Gaga en Beyoncé tussen. Je moet daarom zorgen dat de track van dusdanig niveau is dat het boven deze massa uitsteekt.”

De focus van Ties ligt voor nu dan ook op de drie artiesten die hij managet. “Marf heeft inmiddels een schrijfteam met bekende hitschrijver Jochem Fluitsma en Bygardo staat komende zomer op de Costa Brava en Curaçao te draaien. Ik heb tegen mezelf gezegd dat deze drie eerst goed in de markt moeten staan, dan pas ga ik verder kijken voor nieuw talent. Met hen ga ik eerst volle bak!”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?