Vermeende aanrander volgt colleges Erasmus Universiteit online na petitie

  Een studente van de Erasmus Universiteit hoeft geen verplichte hoorcolleges meer te volgen met haar vermeende aanrander. De petitie die zij begon om niet langer met hem geconfronteerd te worden, heeft effect gehad.

  Cece Dao, studente van international bachelor communication & media, zegt in 2017 te zijn aangerand door een medestudent. Ze bleef hem zien bij verplichte colleges en had last van angstaanvallen. Ze startte een petitie waarin ze eist dat hij, in afwachting van politieonderzoek, geschorst wordt.

  Maatregelen
  De petitie, die inmiddels ruim 2.400 keer is ondertekend, heeft het bestuur van de Erasmus tot maatregelen gedwongen. De verplichte colleges worden nu opgenomen voor de vermeende aanrander zodat Dao hem daar niet meer tegenkomt. “Het is een kleine stap, maar we hebben wel iets bereikt.
  Ik was vorige week na het college zo blij dat ik hem niet meer hoef te zien, dat ik moest huilen”, zegt ze tegen Erasmus Magazine.

  Meer artikelen over

     

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.