Terug naar overzicht

AMR: medewerkers mogen voortaan ook kiezen voor maandelijkse vergoeding in plaats van een werktelefoon

Bij indiensttreding bij Avans mogen medewerkers kiezen uit verschillende telefoons. Daar komt binnenkort nog een nieuwe optie bij: een maandelijkse vergoeding wanneer ze ervoor kiezen de privételefoon ook voor werk te gebruiken. De Avans Medezeggenschapsraad (AMR) stemde dinsdagmiddag tijdens de vergadering in met het nieuwe beleid Mobile Devices.

Binnenkort kunnen nieuwe én huidige Avansmedewerkers (die langer dan zes maanden en meer dan 0.1 FTE in dienst zijn) een mail verwachten. Hans Dingemans, projectleider bij DIF, geeft tijdens de vergadering meer toelichting. “In het keuzeproces komt de extra keuze voor een vergoeding als tegemoetkoming als medewerkers ervoor kiezen om hun eigen device te gebruiken. Ook huidige medewerkers ontvangen een uitnodiging.”

Net een nieuwe Avanstelefoon op zak? “Ook die medewerkers krijgen de optie om te switchen.” Volgens Dingemans is dat geen desinvestering: “Er lopen genoeg medewerkers rond met verouderde of afgeschreven devices. Die vervangen, dat zou pas een desinvestering zijn.”

Stel: je ruilt je telefoon in voor de maandelijkse vergoeding, maar je voelt je er toch niet helemaal senang bij. Dan mag je volgens Dingemans weer switchen naar een device van Avans. Maar: “Dan ga je dat wel voor drie jaar aan.”

AMR-voorzitter Maud Müskens: “Hoe zit het met belangrijke gegevens op de privételefoon indien een medewerker kiest voor de vergoeding?” Dingemans: “Medewerkers downloaden een speciale app die bekijkt of de telefoon veilig is, of er op je device geen apps met rare achterdeurtjes staan.” Voor Avansgerelateerde zaken worden aparte apps gebruikt. De opgeslagen informatie wordt versleuteld.

Maar ook andersom, vraagt Müskens zich af: “Hoe zit het met privégegevens en kan Avans daarbij?” Als voorbeeld noemt ze de locatievoorzieningen. “Nee”, dat is niet het geval volgens Dingemans.

Medewerkers die niet 24/7 bereikbaar willen zijn, voorkomen dat door gebruik te maken van Skype for Business. “Zo houd je werk en privé gescheiden.”

De Avansmedewerkers van de AMR geleding stemmen allemaal in met het nieuwe beleid. Al leidt dat wel tot gefronst onder de studentengeleding: “Even hé, hoezo gaan jullie er akkoord mee dat medewerkers een telefoon drie jaar gebruiken?! Zo lang gaat zoiets niet mee.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?