Ov gaat plat op 28 mei, UvA cancelt tentamens

  Foto: Flickr/Emile Krijgsman, https://flic.kr/p/vzbez3
  Foto: Flickr/Emile Krijgsman

  Op 28 mei staakt het ov-personeel in grote delen van Nederland. De Universiteit van Amsterdam heeft alle tentamens afgelast en de aanwezigheidsplicht opgeheven. Andere universiteiten en hogescholen zullen vermoedelijk volgen. Wat het College van Bestuur van Avans besluit, wordt later bekend gemaakt.

  De vakbonden voeren actie voor een beter pensioen. Begin deze maand werd al bekend dat er gestaakt zou worden bij de NS en het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Later sloot ook het streekvervoer zich aan. Alleen in Utrecht, op de Veluwe, in de Achterhoek en Rivierenland zou het ov wel rijden, maar zeker is dat niet.

  Tentamens inhalen
  De UvA verwacht dat veel studenten op 28 mei niet aanwezig kunnen zijn en heeft in overleg met de medezeggenschap besloten om alle geplande tentamens af te gelasten. De naar schatting 8.000 studenten kunnen de tentamens “zo snel mogelijk” inhalen.

  Verder vervalt de aanwezigheidsplicht bij werk- en hoorcolleges. Uitzondering zijn de faculteit voor tandheelkunde (ACTA) en het Amsterdam University College die de UvA samen met de Vrije Universiteit aanbieden en die op dit punt het beleid van de VU volgen. Daar gaan de tentamens en colleges vooralsnog gewoon door.

  Meer artikelen over

        

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.