Terug naar overzicht

Avanssoep van het Jaar verkiezing: stem nu!

In de Avanskantine zijn ze creatief wat betreft soep. Neem de tomatensoep: gooi er taugé in en je hebt Chinese tomatensoep. Pak kippensoep, gooi er pinda’s bij en je hebt ‘gado gado’. Zoveel keuzes, zoveel winnaars. Of verliezers. Het Instagramaccount Avans_soep organiseert daarom, met de vakantie in aantocht, de Avanssoep van het Jaar verkiezing. Stemmen mag vanaf nu, ook via onze poll!

We schreven het al eerder: de zelfgemaakte soep uit de Avanskantines is te vergelijken met de relatiestatus ‘het is gecompliceerd’ op Facebook. Reikhalzend kijk je uit naar het moment dat je je warme soepje kunt halen, eenmaal aangekomen blijkt niks naar jouw smaak te zijn. Een anonieme student post elke dag welke soepen er geserveerd worden in de kantine aan de Lovensdijkstraat in Breda

Maar de soep maakt op álle Avanslocaties wat los. Denk aan de geliefd én gehate bospaddestoelensoep. Sommigen worden vrolijk van de geweekte stukken champignons, anderen gruwelen ervan. Of mosterdsoep, door sommigen veracht, anderen sleept de soep juist door de moeilijke periodes in Xplora.

https://www.instagram.com/p/By4535wiRF5/

De anonieme soepdeler organiseert, met het einde van het collegejaar in zicht, een speciale soepverkiezing. Onder de originele post mag je jouw favoriet nomineren. Of stem op je lievelingssoep via onderstaande poll.

Tien soepen haalden de shortlist. “Het is lastig om echt een top 5 of top 3 te selecteren omdat ze bij Eurest houden van combineren van allerlei soorten ingrediënten haha.”

Je hebt tot volgende week donderdag om te stemmen. Vrijdag 5 juli maakt avans_soep de winnende soep bekend. Dus stay tuned!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?