Terug naar overzicht

René Bosma nieuwe directeur AKV|St.Joost

Met ingang van het nieuwe collegejaar wordt René Bosma benoemd tot nieuwe directeur bij AKV|St.Joost. Bosma is geen onbekende, hij is al sinds 2000 in dienst bij Avans en vervult al enige jaren de rol van adjunct-directeur bij de academie.

Bosma neemt het roer over van de huidige academiedirecteur Femke den Boer, die Avans verruilt voor het Centrum voor Wetenschap en Cultuur.

Na een voortvarende raadpleging van de academieraad en het managementteam, koos het College van Bestuur (CvB) voor een verkorte procedure met een interne kandidaat. Paul Rüpp, voorzitter van het CvB laat in een verklaring weten dat hij blij is dat Bosma het stokje overneemt: “In twee gespreksrondes is deze kandidaat unaniem benoembaar geacht en is er vertrouwen in hem uitgesproken. De ook door de academie gevraagde continuïteit en stabiliteit is daarmee gewaarborgd.”

De nieuwe academiedirecteur was eerder actief in stuur-, werk- en regiogroepen als toetsen, learning management system en de OER. Rüpp: “Bosma heeft alle rollen, zou je kunnen zeggen, doorlopen en kent St. Joost door en door.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?