Terug naar overzicht

Student-ondernemer: Alperen verovert Nederland met zijn oplossing voor lege telefoons

Een mobiel kastje waarmee je in de kroeg, het restaurant of op het terras voor 1 euro je telefoon kunt opladen. Alperen Yilmaz, student Marketing Management bij de Bossche Avans Academie Associate Degree wil er deze zomer Nederland mee veroveren.

Oplaadkluisjes
“Vaak kun je in een kroeg je telefoon opladen achter de bar of in van die oplaadkluisjes. Maar veel mensen vinden dat niet fijn, die willen hun telefoon continu bij zich hebben. Met mijn apparaten kan dat.”

Het idee van de kastjes heeft Alperen van een vriend, die ze zag in Turkije. In april besloot Alperen zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en een paar weken geleden is hij begonnen met het leveren van de kastjes aan cafés in Bergen Op Zoom, Roosendaal, Rotterdam, Haarlem en het Belgische Lommel.

Lees hier meer over verschillende student-ondernemers bij Avans

Een half uur opladen kost 1 euro. “De horecagelegenheden krijgen de kastjes in huis. Die moeten de kastjes opladen. Een deel van de opbrengst is voor hen en een deel is voor mij. Ik lever een 24/7-service. Mocht een apparaat stuk gaan of op storing, dan ben ik direct beschikbaar.”

‘Ik ga deze zomer niet weg, maar hard aan de bak’

Alperen heeft er bewust voor gekozen om zijn bedrijf langzaam uit te bouwen vanuit woonplaats Bergen op Zoom. “Inmiddels ben ik in het nieuws geweest en krijg ik ook aanvragen vanuit bijvoorbeeld Den Haag en Overijssel.” De kastjes zouden ook ideaal zijn voor bezoekers van strandtenten. “Maandag heb ik vakantie van school en ga ik me helemaal storten op mijn bedrijf. Ik ga deze zomer niet weg, maar hard aan de bak.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?