Terug naar overzicht

Column: Welkom bij de beste hogeschool van Nederland!

Daphne de Launay, Docent van het jaar 2019, heeft een boodschap voor alle nieuwe Avansstudenten. “Geniet, haal alles eruit, grijp alle kansen!”

Wat ontzettend leuk dat je vanaf schooljaar 2019-2020 officieel student bent op Avans Hogeschool.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik ook bij Avans begon met studeren. Ik ging als enige van mijn middelbare school naar (toen nog) Etten-Leur, om te beginnen bij het biomedisch laboratorium onderwijs. Het leek spannender dan het was…

De docenten waren aardig en de drempel om ze aan te spreken was laag, je mocht altijd met vragen langskomen. Zo voelde het grote onbekende snel vertrouwd. Natuurlijk veranderde er een hoop: je kreeg anders les, meer projecten en in mijn geval veel het lab op.

Het voelde vanaf het begin als de juiste keuze.

‘De docenten waren aardig en de drempel om ze aan te spreken was laag’

Na mijn opleiding ben ik, na gesprekken met verschillende docenten, gaan doorstuderen en promoveren. Al die gesprekken hebben mij geholpen de juiste keuzes te maken in mijn studiecarrière. En hoe leuk was het dat zelfs tijdens mijn promotie mijn oude docent aanwezig was!

Na mijn promotie ben ik de onderzoekswereld in gegaan, maar door onderwijs te geven tijdens mijn onderzoek kwam ik er al snel achter dat dat ook een grote liefde was. En gelukkig was daar een kans bij Avans en kon ik lesgeven. Ik ben nu een collega van mijn eigen oud-docenten.

Zoals ik tijdens mijn opleiding de steun voelde van mijn docenten, probeer ik die nu ook te geven aan mijn studenten. Je komt voor veel vragen te staan: over hoe je dingen moet aanpakken, welke specialisatie je moet kiezen, hoe je een stage vindt. Daarbij kunnen jouw docenten je altijd de helpende hand bieden. Je staat niet alleen!

Nu sta je als eerstejaarsstudent op de drempel van een hele mooie periode. Geniet, haal alles eruit, grijp alle kansen! Ik wens je ontzettend veel plezier en succes!

Daphne de Launay is docent bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek in Breda en Docent van het Jaar 2019

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?