Terug naar overzicht

Geslaagd Intro Festival Den Bosch: ‘Enkele studenten zijn over de hekken geklommen’

Bossche studenten kunnen terugkijken op een geslaagd Intro Festival. Ondanks wat onbekendere namen op de line up, raakte het festival ‘uitverkocht’. Er probeerden zelfs studenten over de hekken te klimmen.

Even werd er door de organisatie gevreesd voor modderpoelen door de heftige regenval die nacht ervoor. Maar op de dag zelf bleek het gelukkig mee te vallen. En dankzij het warme zonnetje was het festivalterrein, anders dan voorgaande jaren, zelfs al vroeger op de avond druk bezocht. Ook bij onze eigen photobooth werd er druk geposeerd en wachtten studenten geduldig in de rij op hun beurt.

Lekkere pizza
Glenda, tweedejaars Social Work, “We moesten even wachten bij de muntenrij. Maar verder ziet het er gezellig uit, er hangt een goede sfeer!” Studenten Jara en Angel zijn zelfs verrast: “Het is groter en er is meer dan we hadden verwacht, het ziet er vet uit!” 

‘Avans had wel extra slaapplekken mogen regelen’

“Het ziet er hier goed uit, mooi festival. En ze hebben lekkere pizza”, vertelt Bram, student Bedrijfskunde. “Maar Avans had wel extra slaapplekken mogen regelen, ik moet nu om 23.00 u met de laatste trein naar huis. Of anders doorhalen tot 05.00 uur.” Studiegenoot Delano: “Het ziet er inderdaad leuk uit. En slaapplekken waren handig geweest ja!” 

Luc, student Commerciele Economie noemt het festival een leuk feestje. “Maar de ingang was wat moeilijk te vinden. Verder is het goed aangekleed en staan er prima kraampjes. En het bier is trouwens lekker goedkoop.” 

https://www.instagram.com/p/B1wMBu5ib5u/

Hekken
Hester Klein Tijssink, organisator, blikt terug: “Het is heel goed verlopen. Er waren bij de ingang geen incidenten met studenten die alsnog naar binnen wilden. Enkele studenten zijn over de hekken geklommen, maar die hebben we van het terrein verwijderd.”

Anders dan in Breda, zijn op de Bossche editie ook ouderjaars welkom. Klein Tijssink ziet het  aantal terugkomers elk jaar toenemen. “Het wordt steeds meer een feest waar je bij moet zijn geweest.” Toch noemt ze het jammer dat een deel van de studenten die zich vooraf heeft opgegeven, niet is komen opdagen. “We hadden tussen de 4.000 en 4.500 bezoekers. De 5.000 is niet gehaald. Aan dat no show-percentage moeten we wat doen. Vooral omdat we nu vooraf gecommuniceerd hebben dat het uitverkocht was. Misschien dat we volgend jaar wel vooraf entree vragen en dat bezoekers dat geld dan terug krijgen in muntjes. Ik weet het nog niet, maar daar gaan we wel over nadenken.” 

Andere locatie
Ondanks de no show van enkele studenten, is het Intro Festival is te groot geworden voor het evenemententerrein aan de Onderwijsboulevard. Een locatie die ze na deze editie ook moeten verlaten aangezien het terrein een bouwbestemming heeft. “We weten al langer dat dit het laatste jaar op de huidige locatie is. We zijn daarom met de gemeente al een tijd op zoek naar een terrein voor de komende jaren”, bevestigt Klein Tijssink.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?