Met de trein naar Avans? Zet je schrap voor topdrukte

  Foto: Flickr/Shirley de Jong https://flic.kr/p/nEsmkU

  Zet je schrap, want de NS verwacht vanaf volgende week topdrukte op het spoor. In september gaan de treinen een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers vervoeren. Dat zijn er maar liefst 1,7 miljoen meer dan vorig jaar.

  Om de groei aan te kunnen, zetten de spoorwegen op drukke trajecten langere treinen in. Ook wil NS de perrons op negen drukke stations verlengen.

  September is elk jaar een drukke maand. De vakantie is voorbij, dus forensen moeten weer aan de bak en studenten gaan weer naar universiteit en hogeschool.

  Hyperspits
  Het allerdrukst is het tussen half acht en half negen ’s ochtends: de zogeheten hyperspits. Dat geldt niet alleen op de Randstedelijke trajecten, NS verwacht dat populaire trajecten buiten Randstad ook overstelpt worden met reizigers. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de sprinters op het traject van Nijmegen via Oss naar Den Bosch. Maak je borst dus maar nat.

  Reis je in de spits naar Avans? Check dan de zitplaatszoeker in de NS-app. Op de meeste trajecten zie je precies uit hoeveel delen je trein bestaat.

  Maar het kan nog altijd erger…

  Meer artikelen over

     

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.