Terug naar overzicht

Pas op voor dogfishing: de nieuwste Tindervalkuil

Pexels.com

Ghosting, catfishing, stashing, het zijn allemaal verschijnselen waar je op datingapps mee te maken krijgt. Daar mag je nu een nieuw fenomeen aan toevoegen: dogfishing.

Elke vrouwelijke student die weleens tindert, komt hem vroeg of laat tegen: de man die trots poseert met een superschattige viervoeter. Maar pas op! Internationale media, zoals The Washington Post en The Guardian waarschuwen voor het fenomeen dogfishing: mannen poseren soms met een hond die niet van hen is, alleen maar om je naar hun profiel te lokken. 

Volgens een Amerikaans onderzoek waar The Washington Post aan refereert, scoren mannen met een hond beter dan mannen zonder hond. 35 procent van de vrouwen en een kwart van de mannen zou iemand met een huisdier aantrekkelijker vinden dan een potentiële partner zonder huisdier.

Lees ook: Van ghosting tot micro-cheating: de ultieme dating-woordenlijst

De term dogfishing is geïnspireerd op catfishing,waarbij iemand zich online anders voordoet als iemand anders. Bij dogfishing zijn het weliswaar echte personen, maar ze pronken met een ‘geleende’ hond.

De Amerikaanse datingcoach Erika Ettin verzoekt Tindergebruikers daarom om ‘alsjeblieft te stoppen met het misbruiken van honden voor een verleidelijke foto’. “Het is gewoon raar om iemand anders’ hond te lenen voor een foto. Je wilt dan te graag’’, aldus Ettin. Ze adviseert haar klanten om profielen op te stellen die representatief zijn voor hun echte leven.

Pexels.com

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?