Dierennieuws: duiven bouwen liefdesnestjes onder Avans Den Bosch

  Avans heeft nieuwe ‘huisdieren’. Duiven in Den Bosch hebben de parkeergarage onder het gebouw aan de Onderwijsboulevard uitverkoren tot hun favoriete plek om een nestje te bouwen. En daar mogen ze lekker blijven zitten van de conciërges.

  Voor de een zijn het net de ratten uit de lucht. Maar eigenlijk is het vooral een heel schattig tafereel wanneer je de locatie aan de Onderwijsboulevard beneden binnenloopt en de duiven passeert. Hoog boven de kabelbakken en tussen het plafond bouwden ze twee nestjes. Research leert dat duiven tussen maart en september broeden. Wellicht kunnen we binnenkort zelfs babyduiven verwelkomen.

  De Bossche conciërges laten de dieren lekker rustig zitten. “Ze doen niks kwaad.”

  Meer artikelen over

     

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.