Terug naar overzicht

Directeur Avans Academie Associate degrees, Karina Visscher, topper in het hoger onderwijs

Karina Visscher, directeur van de Avans Academie Associate degrees (AAAd), is verkozen tot een van de tien toppers in het hoger onderwijs. Elk jaar maakt ScienceGuide bekend wie in de top 10 van meest inspirerende mensen staat met een belangrijke rol in hoger onderwijs in binnen- of buitenland. Visscher wordt gezien als het gezicht van de voortdurende groei in het aantal Ad-studenten. Visscher: “Het is een complete verrassing en een absolute eer.’’

Volwaardig onderdeel
In 2018 is het aantal inschrijvingen in het hbo met 3,4% toegenomen. Die groei is met name te danken aan de toenemende stroom studenten binnen de Associate degrees. Karina Visscher heeft daar een belangrijke rol in gespeeld als academiedirecteur en heeft zo haar plek in de top 10 gekregen. Het traject is al sinds 2006 bezig maar twee jaar geleden werd het pas echt een succes. “De Associate degrees zijn een volwaardig onderdeel geworden van het hoger onderwijsaanbod’’, aldus ScienceGuide. Avans Hogeschool zorgde in 2018 samen met de Hogeschool Rotterdam voor meer dan een derde van het aantal instromende Ad-studenten.

Groot succes
De eerste 150 studenten van de Avans Academie Associate degrees hebben in juli hun diploma ontvangen. Voor de zomer verwachtte de academie dit schooljaar tussen de 800 en 1000 nieuwe studenten. Visscher was er vanaf het begin van de academie bij en is zelf ook verrast over het succes. “We bereiken dus de doelgroep die we voor ogen hebben en we vullen een maatschappelijk gat’’, vertelde ze aan Punt. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?