Terug naar overzicht

Recensie: is Disney+ een waardige concurrent voor andere streamingsdiensten?

Op 12 november lanceert Disney een nieuwe streamingsdienst genaamd Disney+. In Nederland kunnen we nu gebruik maken van de gratis proefversie. Is het nieuwe platform een waardige concurrent voor andere streamingsdiensten?

Disney gaat de nieuwe streamingsdienst eerst in Nederland testen voor de officiële lancering op 12 november in Canada en de Verenigde Staten. Zo kunnen de technische problemen, die zich nu voor zouden kunnen doen, opgelost worden voordat Disney+ officieel op de Amerikaanse markt verschijnt.

Bij Disney denken veel mensen aan klassiekers als Belle en het Beest en Doornroosje, maar er zijn ook genoeg blockbusters te vinden op Disney+. Zo staan onder andere Avengers Infinity War en Star Wars The Force Awakens boven in het hoofdmenu. Er is dus veel meer te zien dan alleen de oude tekenfilms. De app heeft een duidelijke interface waar je als gebruiker makkelijk doorheen navigeert. De films en series zijn verdeeld in de categorieën Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

Naast de heldere opbouw, is het aanbod ook indrukwekkend. Zeker aangezien wij het nu nog doen met een proefversie. Disney lijkt vooral in te willen spelen op het sentiment: wie heeft series als Ducktales en Knabbel en Babbel vroeger niet eindeloos opnieuw afgespeeld? Naast het uitgebreide aanbod voegt Disney+ extra’s toe door bijvoorbeeld verwijderde scenes en bloopers beschikbaar te stellen.

Te weinig variatie
Toch komt Disney+ qua variatie (nog) niet in de buurt van andere streamingsdiensten. Zo heeft Netflix ook films en series in andere talen en is de doelgroep van Disney+ vooral families. Netflix en Videoland bijvoorbeeld hebben daarnaast ook genoeg aanbod voor de volwassenen.

Verder moeten we nu nog genoegen nemen met films en series die we vast al wel een keer in de bioscoop hebben gezien. Nieuwe content verschijnt pas vanaf 12 november. Zo staan er nieuwe Marvelseries op de planning als What If…? en Loki en de nieuwe Star Wars serie The Mandalorian.  

Disney+ is al aardig op weg, maar moet ook nog flink aan de bak om de andere streamingsdiensten bij te benen.  Het duurt nog een tijdje voor we gloednieuwe series en films kunnen verwachten, maar voorlopig kunnen we uit de voeten met de collectie die nu al op de app te zien is. Disney+ is een aanrader om te proberen, zeker nu het nog gratis is. Na 12 november kun je besluiten een abonnement af te sluiten voor €6,99 per maand. Of je laat het bij de proefversie.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?