Terug naar overzicht

Word jij de nieuwe studentenauteur van Nederland?

Image by Public Co from Pixabay

Universiteitsbladen en hogeschoolbladen houden een literaire wedstrijd onder studenten. De winnaar van Punt krijgt een workshop aangeboden van literair agentschap Sebes & Bisseling. De landelijke winnaar wordt geholpen om de roman gepubliceerd te krijgen.

Veel studenten dromen ervan ooit een roman te publiceren. Met de literaire wedstrijd ‘Wie wordt de nieuwe studentenauteur?’ maak je kans die droom te realiseren. Je hoeft niet meteen een hele roman in te leveren, maar alleen de eerste twee hoofdstukken of een afgerond kort verhaal plus een A4tje waarin je aangeeft waar het boek over gaat en waarom jouw roman een publicatie waard is.

Wie doen mee?
Aan de wedstrijd doen 16 universiteits- en hogeschoolbladen mee, die bij de Kring van Hoofdredacteuren Hoger Onderwijs horen. Elke titel kiest zijn eigen winnaar die doorgaat naar de landelijke eindstrijd. Deze winnaars krijgen een workshop aangeboden van de partner van de wedstrijd, literair agentschap Sebes & Bisseling. In deze workshop ga je aan de slag met je voorstel en krijg je adviezen om het idee te verbeteren.

Na die ronde bekijkt een landelijke jury de voorstellen en wordt er één winnaar gekozen. De winnaar krijgt ondersteuning bij het afmaken van de roman en het vinden van de meest geschikte uitgever. Bij de literair agent is de kans op het vinden van een uitgever hoog.

Het literair agentschap Sebes & Bisseling werkt voor veel Nederlandse schrijvers, zoals Murat Isik, Manon Uphoff en Clairy Polak. De literair agenten werken samen met auteurs om de best mogelijke versie van een manuscript bij uitgevers aan te kunnen bieden. Ook helpen ze auteurs bij het krijgen van een zo goed mogelijk voorschot en helpen ze met administratieve zaken en het regelen van lezingen.

Wat moet jij doen?
Dus heb jij literaire ambities en wil je meedoen? Zorg dan dat je korte verhaal of de eerste twee hoofdstukken van je roman voor 1 februari 2020 op de redactie binnen is. Voor beide inzendingen geldt dat je óók een synopsis van je boek moet aanleveren en de reden waarom jij vindt dat jouw boek het publiceren waard is. Je kunt de inzending sturen naar: punt@avans.nl.

Voor 1 maart 2020 zijn alle winnaars van de deelnemende bladen bekend. De winnaars krijgen een uitnodiging voor een workshop, georganiseerd door Sebes & Bisseling. Voor de zomer maken we bekend wie de nieuwe studentenauteur van Nederland wordt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?