Terug naar overzicht

Avans organiseert Talentendag: wat kun je allemaal doen met data?

Afbeelding van Photo MIX
via Pixabay
Afbeelding van Photo Mix via Pixabay

Data kom je tegenwoordig in bijna ieder beroep tegen. Maar wat kun je er allemaal mee en wat betekenen data voor studenten, nu en voor later? Alle mbo-, hbo- en wo-studenten van Den Bosch zijn uitgenodigd om op de Talentendag, 30 oktober, aan de slag te gaan met die vraag.

Ander de Keijzer is lector Data Science & ICT bij Avans en hij verzorgt de kick-off op de woensdag: “We verzamelen overal data, maar hoe maak je van die data informatie waarmee we ons leven bijvoorbeeld veiliger, gezonder, efficiënter of duurzamer kunnen maken? Tegenwoordig krijg je in ieder beroep met data te maken. Of je nu in de bouw werkt of een marketingfunctie hebt. Daarom verbinden we ons als Avans aan de Den Bosch Dataweek en organiseren we samen met partners de Talentendag voor alle studenten in de regio.”

De Talentendag wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Gemeente ’s-Hertogenbosch, Brandloyalty, Essent, Bol.com en Google. Workshops, lezingen en een escaperoom staan op de planning. Studenten maken op het DATAplein ook kennis met verschillende projecten en bedrijven op het gebied van data science.

Het evenement is bedoeld voor alle mbo-, hbo- en wo-studenten uit de regio. Je kunt je hier aanmelden.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?