Terug naar overzicht

Flower power in Den Bosch: ‘Duurzaamheid betekent ook lol en plezier’

Met duurzaamheid bezig zijn levert veel plezier en lol. Dat is de boodschap die het GreenOffice van Avans over wil brengen op de Dag van de Duurzaamheid. Op de Onderwijsboulevard in Den Bosch was het kleine theaterstuk Push the Button te zien. “Het was te gek om dit theaterspektakel te doen”, vertelt regisseur Sofie van der Vleuten.

Na een kanonschot van bloemzaden is de Onderwijsboulevard twee minuten lang omgetoverd tot een paradijs in de stad: Adam en Eva dansen op muziek, bakfietsen vol bloemen komen voorbij en leerlingen van het Stedelijk Gymnasium lopen rond met protestborden. “We wilden met dit spektakel laten zien dat met duurzaamheid bezig zijn ook vrolijk en hip is. Duurzaamheid hoeft niet altijd erg zwaar te zijn, maar kan ook lol en plezier opleveren”, vertelt Van der Vleuten.

‘Adam’ vertelt hoe hij het korte optreden heeft ervaren. “Het is een cool en ook wel vreemd idee om op deze manier duurzaamheid onder de aandacht te brengen.” Of het niet koud was om alleen in een onderbroek rond te dansen op straat? “Nee, dat viel wel mee”, lacht hij. “Ik had gezonde spanning en we moesten ook veel rondrennen. Maar het ging gelukkig goed.” ‘Eva’: “Ik vond het vooral grappig om mee te mogen toen.”

De act is opgezet door onder andere Avans, de gemeente Den Bosch, de HAS, Helicon en het Koning Willem I College. Van der Vleuten: “Het was een pittige klus omdat we met verschillende scholen en organisaties te maken hadden. Maar de organisator van het spektakel, Esther Punte, heeft wonderen verricht en dit voor elkaar gekregen. Het was te gek om te doen.”

HBO Intro Festival
Bij Avans is het thema duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Voor het derde jaar op rij ontving het HBO Intro Festival van Avans op de Dag van de Duurzaamheid het certificaat Future Proof Festival. Het festival van Den Bosch was in 2017 het allereerste festival dat dit relatief nieuwe certificaat in ontvangst mocht nemen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?