Terug naar overzicht

Viraal FB-event: ‘Massaal Tikkies naar Mark Rutte sturen met onze studieschuld’

Volgens initiatiefnemer Youri Hoogewoning (Fontys Hogescholen) zijn ‘de studenten die na het studiejaar 2015/2016 zijn begonnen, de dupe van het mislukte leenstelsel-experiment van de overheid.’ Dus nu roept hij hen via een Facebook-event op minister-president Mark Rutte een Tikkie te sturen.

“Wij willen ons geld terug omdat wij tussen het afschaffen en de herinvoering van de basisbeurs vallen. Daarom gaan wij 24 november massaal Tikkies sturen naar Mark Rutte met onze studieschuld. #markruttetikkie”

Daarbij deelde hij ook meteen het nummer: VVD: +31623937475

In de tussentijd maakte de student ook nog een playlist voor Rutte: Afpeellijst van Mark Rutte voor onderweg naar het Binnenhof.

Youri laat weten dat het event als een grapje is begonnen. “Maar binnen twee dagen waren er maar liefst 14K+ reacties op dit evenement. Doe mee en laat Mark er niet te makkelijk van af komen!”

Punt. Of had jij nog wat?

Freeman

tussen 1 en 2 comment nog iets extra's : En waarom wisten jullie dat eigenlijk niet ? voor onderbouwing & bewijsvoering zie blogpost: https://bit.ly/2m8MTgM

2019-10-08 19:39:49

Freeman

de sjaak = ‘de sjaak’, is de klos en moet zijn gedrag bekopen met een represaille of straf. https://historiek.net/de-sigaar-pisang-of-sjaak-zijn/64464 ** pech = iets onaangenaams dat jou toevallig overkomt `stomme pech; niemand kon er iets aan doen'

2019-10-08 15:51:45

Freeman

wisten jullie als de sjaak* zijnde pechstudenten** ook dat 18 vd 36 professoren & Hoger Onderwijs bestuurders … uhm …. pardon … Eerste Kamer Senatoren … die vóór die Studievoorschot Wet stemden dat deden terwijl ze een dubbele pet op hadden ?

2019-10-08 15:46:16

Meer lezen?