Terug naar overzicht

Avans wil gebouw naast Quadrium in Breda kopen

Avans wil het kantoorpand aan de Claudius Prinsenlaan 128 in Breda kopen. Het gebouw staat pal naast de Avanslocaties Hogeschoollaan en het Quadrium. Met de aankoop wil Avans de ondersteunende diensten en onderwijs dichterbij elkaar zetten en ontstaat er een campus aan de Claudius Prinsenlaan.

Het College van Bestuur van Avans ging op dinsdag 26 november akkoord met de aankoop. Als de Avans Medezeggenschapsraad instemt en de Raad van Toezicht de aankoop goedkeurt, dan is Avans half januari 2020 eigenaar van dit gebouw. Avans wil het pand kopen voor 8,2 miljoen euro.

Campus
Als de koop doorgaat, kan Avans een campus realiseren waarbij de diensten en het onderwijs weer dichter bij elkaar zitten. Dat was een aantal jaren geleden ook het geval, maar vanwege de grote groei van de studentenaantallen zijn een aantal jaren geleden de diensteenheden verhuisd naar een huurpand aan De Bijster.

In het kantoorpand zitten nu nog 8 andere bedrijven. Binnen nu en 4 jaar lopen de meeste van deze huurcontracten af.

Als de plannen doorgaan, dan verhuist de Dienst voor Marketing, Communicatie en Studentzaken (DMCS) voor de zomer van 2020 al naar de nieuwe locatie. Wanneer de diensten voor P&O (DPO), ICT en facilitaire zaken (DIF) en financiën en studentenadministratie (DFS) verhuizen naar de Claudius Prinsenlaan, is nog niet bekend. Eind 2023 wordt verwacht dat de laatste diensteenheden van Avans vertrokken zijn van locatie de Bijster.

Naast de hoofdlocatie op de Hogeschoollaan en het Quadrium is Avans ook al eigenaar van een derde gebouw op de hoek van de Molengracht en Claudius Prinsenlaan. Dat wordt momenteel verbouwd voor Avans +.

Punt. Of had jij nog wat?

Kees Pronk

Dit is een hele fijne ontwikkeling, want nabijheid bij het onderwijs bevordert de kwaliteit van het werk van de diensteenheden. De Bijster is een goede kantoorlocatie maar je mist er de Spirit van het Onderwijs.

2019-11-28 12:11:27

Peter Hollants

Mooi om niet alleen de diensten te huisvesten, maar ook een echte onderzoeksvloer op te nemen. Grijp die kans!

2019-11-27 18:54:01

Meer lezen?