Terug naar overzicht

Mis nooit meer ‘optredens’ van pianovirtuozen in Den Bosch via Pianisten Avans

Wibi Soerjani is niks bij sommige Bossche studenten. En om hun momenten op de piano aan de Onderwijsboulevard nooit te hoeven missen, houden een paar van die studenten liefhebbers op de hoogte via Pianisten Avans op Twitter en Facebook.

Er wordt redelijk wat gespeeld op de vleugel in Den Bosch. Vaak ad hoc, maar zeker niet altijd. Zoals bij Alexander Kocken, eerstejaarsstudent Civiele Techniek, en drie andere mede-pianisten het geval is. Sinds kort delen zij via meerdere kanalen wanneer zij gaan spelen.

“De studenten die graag naar live pianomuziek luisteren, kunnen op deze manier zien wanneer er gespeeld wordt en langs komen.” Om te luisteren, maar ook met een andere achterliggende gedachte. Het leek hem altijd al leuk om een pianoclubje op te richten: “Beginnende pianisten die zichzelf leren spelen, kunnen begeleid worden door anderen die het al kunnen.” 

Alexander speelt zelf al twaalf jaar lang piano. “Ik vind het het mooiste om op een vleugel te spelen. Voor anderen die ik spreek, is het spelen op de vleugel een vorm van ontspanning.” Zijn repertoire bestaat vooral uit bekendere nummers zoals de tune van The A-Team en Pink Panther. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?