Terug naar overzicht

Poepgeur grote hal Den Bosch: jullie gebruiken teveel toiletpapier

Dat is ‘lekker’ binnenwandelen bij Avans aan de Onderwijsboulevard. Door een verstopping van de vrouwentoiletten hangt er een haast bedwelmende poepgeur in de hal en aangrenzende gangen. Voor de zoveelste keer. “Ik werk hier nu twee maanden maar heb al dertig verstoppingen meegemaakt!”

De toiletten raken regelmatig verstopt. Waarom? “Wat denk je zelf, studenten gebruiken veel te veel toiletpapier”, vertelt een van de Bossche conciërges. “Soms sluiten wij dan de toiletten voor twee uur af, dan ‘weekt’ het toiletpapier en kunnen we na twee uur gewoon doorspoelen.”

Maar dat werkt helaas niet altijd. Momenteel is een loodgietersbedrijf aan het onderzoeken waar het dan wel aan ligt. Maar die kunnen de conciërges niet altijd laten opdraven vanwege de kosten. Dus moeten ze regelmatig zelf gewapend met een ontstopper aan de slag. Een collega van de eerste conciërge: “Ik werk hier nu twee maanden maar heb al dertig verstoppingen meegemaakt!”

Met name bij de toiletten bij OG91 is het vaker raak. “Die toiletten liggen onder het maaiveldniveau waardoor de leidingen harder moeten pompen.”

Voorheen kwamen verstopte en ondergelopen toiletten en nare gevolgen nog vaker voor bij Avans. Maar sinds de renovatie lopen de leidingen soepeler door, wist een andere conciërge vorig jaar te vertellen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?