Terug naar overzicht

Grootste Europese studievereniging krijgt eigen kantoor op Avans

De grootste studievereniging van Europa heeft donderdag 5 december een samenwerking met Avans getekend. Dat werd tijd, want de internationale studenten van het Avans voelen zich regelmatig buitengesloten. Erasmus Student Network (ESN) biedt een community voor de internationale studenten.

Rik Peelen studeert International Tourism Management aan Breda University of Applied Sciences (BUAS), en voorzitter van ESN Breda. “Wij organiseren activiteiten en evenementen voor studenten die studeren in een ander land. We zijn verspreid over 41 landen in Europa en tellen 35.000 vrijwilligers die zich inzetten voor internationale studenten’’, legt hij uit. ‘’We hebben bijvoorbeeld ‘buddy-programma’s’, daarbij koppelen we internationale studenten aan een lokale Bredase student. Zij maken hen wegwijs in Breda en nemen hen mee naar evenementen, zodat ze zich hier snel thuis voelen.’’

Rik Peelen

Aanspreekpunt
ESN is al langer actief op BUAS, dat een grote internationale community kent. ’’Engels is daar zelfs de voertaal’’, zegt Rik. ‘’Het is logisch dat we in Breda eerst alleen daar te vinden waren.’’ Toch is het nu tijd om uit te breiden naar Avans. ‘’De hogeschool benaderde ons zelf met de vraag of we ook voor hen iets konden betekenen. Het komt vaak voor dat de internationale studenten echt op zoek moeten naar andere internationale studenten. Via ESN hebben ze een direct aanspreekpunt en kunnen ze naar onze evenementen om meer contacten te leggen.’

Niet elke week feest
Iedere week feesten zoals bij een studentenvereniging is niet waar ESN voor staat. Ze focussen zich meer op de integratie van de internationale studenten. ‘’Natuurlijk organiseren we ook feestjes’’, zegt Rik. ‘’Maar ons doel is een community vormen voor de internationals, zodat we een toptijd maken van hun studentenleven in Breda.’’

Vanaf volgend semester houdt  ESN twee keer per week ‘kantooruren’ in Xplora aan de Hogeschoollaan en ergens op de Lovensdijkstraat. Die precieze locatie is nog niet bekend. Uiteindelijk krijgt de organisatie een vaste locatie op Avans. Binnenkort promoot Avans ESN op de schermen in de gebouwen, en verschijnen de evenementen en activiteiten van ESN op flyers en posters. Mocht je nu al graag in contact willen komen met de organisatie, kan dat iedere werkdag tussen 12:30 en 16:00 in hun kantoor op BUAS. Ook kun je ze bereiken via Instagram en Facebook.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?