Terug naar overzicht

Kanshebber Student van het Jaar Luuk van de Ven: “Hoe dan?!”

Luuk van de Ven

Luuk van de Ven, student aan AKV|St.Joost in Breda, is een van de vijf genomineerden die kans maakt op de titel Student van het Jaar 2019.

“Hahaha, niet. Hoe dan?” was Luuks reactie toen hij het nieuws over zijn nominatie hoorde. De kunststudent is, valt te stellen, meer dan verrast. “Dit hele jaar zit vol met surrealistische succesmomenten, maar deze zag ik echt niet aankomen.” Hij vindt het super om op deze manier zijn opleiding en community te mogen vertegenwoordigen.

Taboes doorbreken
Als Luuk én als alterego en drag Emily Salvia, snijdt hij onderbelichte thema’s aan brengt die onder de aandacht. Onlangs mocht Luuk ook performen als Emily Salvia tijdens een Chalk Talk in Breda, georganiseerd door Eva-Lisa Janssen. Zij is mede-oprichtster van Ucadamy en drie jaar geleden ook een van de kanshebbers voor de titel Student van het Jaar. De oud-student Communicatie noemt Luuk een toffe student. “Eentje met lef. Hij durft met zijn kunst en performances taboes te doorbreken, waarbij hij zichzelf echt laat zien. Wat hij neerzet, heeft diepgang en is origineel. Voor mij is Luuk een echte ‘maker’ van Avans.”

Lees meer: Student van het Jaar 2019

Ook Giorgos Zarakovitis, recent afgestudeerd, bevestigt dat beeld. Giorgos stond twee jaar aan het hoofd van Vloeibar, de wekelijkse borrel bij de kunstacademie, en zag Luuk veranderen in de Luuk die hij vandaag de dag is. “Zijn energie en positieve persoonlijkheid waren toentertijd de reden dat ik hem per se in mijn team achter de Vloeibar wilde hebben.” Een keuze waar Giorgos absoluut geen spijt van heeft: “Vanaf het moment dat Luuk bij ons in het team zat, was de sfeer onderling echt fijn.”

Trots
Net in die periode begon Luuk zich ook op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen en ontstond Emily. Giorgos: “Niet alleen heeft Luuk zichzelf meer ontdekt en ontwikkeld samen met zijn alter ego Emily Salvia, maar heeft hij ook een manier gevonden om die positieve energie om te zetten naar een kracht om ook anderen te bereiken. Ik moet zeggen dat ik nog nooit iemand zo enorm heb zien groeien en ben enorm trots op hem!”

Lees meer: Uitgescholden en belachelijk gemaakt op Dumpert, maar Kunststudent en dragqueen Emily weet wel beter

Winnaar
Punt organiseert voor het vierde jaar op rij de Student van het Jaarverkiezing. Een onafhankelijke jury buigt zich over de vijf genomineerden en beslist wie de winnaar van deze eervolle titel wordt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?