Terug naar overzicht

Sluiting Avansgebouwen heeft enorme impact op cateringpersoneel

De meeste docenten en studenten zijn inmiddels online aan de slag om zo goed als mogelijk het onderwijs voort te zetten. Het overgrote deel van het cateringpersoneel van Eurest, zo’n 85 medewerkers, zit thuis te wachten op alternatief werk.

De sluiting van de Avansgebouwen heeft een enorme impact op cateringbedrijf Eurest. “Steeds meer locaties gaan open voor onderhoud, daar kunnen wij gelukkig op meeliften”, vertelt Eurestmanager Matthieu van Waardenburg. “Dat betekent dat teams van twee personen de jaarlijkse reiniging van de keukens en opslagruimtes kunnen uitvoeren.” 

Vakantiedagen opnemen
Toch zit een veel groter deel van de medewerkers thuis. “Langzaam maar zeker komt er een regiopoule op gang waarin onze medewerkers ook zitten. Die kunnen bijvoorbeeld tijdelijk aan het werk in de bedrijfsrestaurants die nog wel open zijn.” Ook wordt medewerkers gevraagd vakantiedagen op te nemen. “Volgens een speciale regeling waarin de werkgever de werknemer tegemoet komt.” 

De voorraad niet houdbare goederen wilde Eurest afgelopen vrijdag doneren aan de voedselbank. “Die konden het echter pas eind deze week ophalen. Een deel hebben we uiteindelijk nog naar andere Eurestlocaties kunnen brengen, maar er is zeker voor 6.000 euro weggegooid.” 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?