Terug naar overzicht

Recept: Zo kom je van je paaseitjes af

Foto: Pexels/Tim Gouw
Foto: Pexels/Tim Gouw

Zit jij na Pasen ook altijd met een berg pure paaseitjes die zijn overgebleven omdat niemand ze echt lekker vindt? Maak er brownies van! Deze, naar het recept van tv-kok Miljuschka Witzenhausen, zijn heerlijk.

Wat heb je nodig:

140 gr ongezouten boter, in smalle stukjes gesneden
180 gr pure chocola, fijngesneden
130 gr suiker
80 gr bruine basterdsuiker
2 grote eieren
1 grote eidooier
1 tl vanille-extract
60 gr bloem
1/2 tl zout
1/4 tl bakpoeder
50 gr pecannoten
50 gr extra chocola, grof gehakt

Bekleed een bakblik van ongeveer 20 x 20 cm met bakpapier. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
Doe de boter en de chocola bij elkaar in een kom en smelt het au bain-marie (boven heet water) tot het een glad mengsel is. Laat iets afkoelen.

Voeg suiker en bruine basterdsuiker bij elkaar en klop door het mengsel, dat blijft korrelig. Klop daarna de eieren en de eidooier er een voor een doorheen en vervolgens de vanille. Ongeveer 1 minuut flink kloppen.
Roer dan bloem, zout en bakpoeder erdoor. Verdeel het beslag in het bakblik. Strooi de pecannoten eroverheen en stukjes chocola.

Bak de brownies in de oven voor ongeveer 25-35 minuten of tot de zijkanten stevig zijn. Het midden mag nog een beetje vochtig zijn maar niet te zacht.

Bron: miljuschka.nl

Meer lezen?