Terug naar overzicht

Stem nu voor de Avans Innovatieprijs 2020

Vanwege de coronocrisis werd de Avans Onderwijsdag afgelast en daarmee ook de verkiezing van de Avans Innovatieprijs. Die verkiezing gaat nu toch door. Van 2 tot en met 15 juni kan iedere Avansstudent en -medewerker zijn stem uitbrengen voor de Avans Innovatieprijs 2020.

De Avans Innovatieprijs is voor initiatieven die vernieuwend zijn en getuigen van lef. Bovendien moeten ze de organisatie in beweging zetten en een bijdrage leveren aan de Ambitie 2025.

De genomineerden van dit jaar (in willekeurige volgorde):

Minor CO2-negatief ontwerpen
Hernieuwbare bouwmaterialen gebruiken om het CO2-niveau in de atmosfeer te laten dalen. De minor leert studenten, docenten en het beroepenveld dat ze CO2-negatief kunnen ontwerpen zodat ze straks ook CO2-negatief kunnen bouwen. De minor bestaat uit verschillende oefeningen en werkvormen, projecten in binnen- en buitenland, werken aan techniek, concept en ontwerp, in een groep of individueel.

Serious Game
Studententeams gaan aan de slag met een groot maatschappelijk vraagstuk: de energietransitie. Dat is moeilijk oplosbaar door steeds veranderende omstandigheden en voorwaarden. De teams moeten opdrachten uitvoeren, opdrachtgevers en stakeholders tevredenstellen, inspelen op onverwachte gebeurtenissen én hun interne organisatie op orde houden. Uiteindelijk dragen de teams oplossingen aan om bestaande wijken in Breda en Bergen op Zoom ‘gasloos’ te maken.

Digital Nomads
De minor Digital Nomads staat voor flexibel onderwijs. Studenten formuleren hun eigen leerdoelen en kiezen acht modules uit het assortiment in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld video marketing, international sales, data science of talenreis granada. Alle modules zijn gericht op digitaal en cross-sectoraal ondernemen, dus over de grenzen van de eigen sector heen.

Co-creatie binnen de deeltijd Ad Mechatronica
De opleiding is niet alleen ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven, maar ook in het uitvoeren van het onderwijs speelt het bedrijfsleven een grote rol. De opleiding is opgebouwd uit vier modules. Elke module heeft een thema. Daarbij is een bedrijf als partner gezocht. Die heeft kennis van de beroepsrol, kennis en ervaring in het vakgebied en mogelijkheden om onderwijs te faciliteren.

Stemformulier
Op deze pagina over Avans Innovatieprijs 2020 vind je alle informatie, 
en het stemformulier. Na 15 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Vorig jaar ging de publieksprijs naar het project Developing International Intercultural Compentences. De juryprijs werd uitgereikt aan Fort Isabella.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?