Terug naar overzicht

11-11 wordt dit jaar in Den Bosch een gewone woensdag

Een stuk of zestig Bossche café’s hebben de oproep gedaan aan feestvierders om op elf november niet naar de binnenstad te komen. Ondernemers zullen die dag als een gewone werkdag beschouwen en draaien geen carnavalsmuziek.

Dat meldt het Brabants Dagblad, dat sprak met twee leden van Horecavereniging 11-11. De elfde van de elfde, dat wordt gezien als de aftrap van het carnavalsseizoen, bracht vorig jaar nog zo’n 27 duizend bezoekers naar Den Bosch.

Die worden nu dus gevraagd thuis te blijven. Eerder overwogen horeca-eigenaren nog een paar uurtjes open te gaan, maar daar wordt nu van afgezien. Wel kan er die dag gewoon geluncht worden. ”Het wordt een gewone dag zonder carnavalesk tintje. Een groep van vijftien personen die toch naar de stad komt, zal snel ontdekken dat er niets te doen is”, klinkt het.

De Bossche burgemeester Jack Mikkers noemt de keuze van de horeca gedurende deze coronaperiode de meest logische, maar niet een makkelijke. De Oeteldonksche Club onderzoekt nog op welke wijze er via social media aandacht aan de opening van het carnavalsseizoen kan worden besteed.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?