Terug naar overzicht

Avans aan Onderwijsboulevard krijgt nieuwe alarminstallatie

De alarm- en ontruimingsinstallatie bij Avans aan de Onderwijsboulevard wordt vervangen. De huidige installatie voldoet niet meer aan de gestelde eisen.

”We willen benadrukken dat het gebruik van het gebouw wel veilig is”, zegt Arnaud Opdam, directeur Huisvesting en Services. ”Desondanks willen we de alarminstallatie in alle bouwdelen van het hoofdgebouw zo spoedig mogelijk vervangen.”

De werkzaamheden starten maandag 16 november en duren twaalf weken. Begin februari 2021 moet het klaar zijn.

Brandwachten
Geprobeerd wordt om de overlast voor studenten te beperken. Daar waar nodig past Avans mogelijk de roosters op kleine schaal aan. Op het moment dat het oude alarmsysteem wordt uitgeschakeld en de nieuwe nog niet volledig werkt, worden tijdelijk brandwachten ingezet. Die waarborgen de veiligheid op alle verdiepingen.

De vervanging van de alarm- en ontruimingsinstallatie geldt overigens niet voor de noodlokalen. Die voldoet nog wel.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?