Terug naar overzicht

Piepklein protest van politieke jongeren tegen leenstelsel

Bron: HOP

Massale demonstraties tegen het leenstelsel zitten er voorlopig niet in, maar de jongeren van acht politieke partijen wilden graag in Den Haag hun steun uitspreken voor de campagne #nietmijnschuld.

Laat jongeren schuldenvrij studeren, is de boodschap van de politieke jongerenorganisaties aan hun moederpartijen. Ze kwamen gistermiddag bijeen op het Plein, tegenover de Tweede Kamer. Daar ondertekenden ze een oorkonde, samen met de Landelijke Studentenvakbond en vakbond FNV Young & United.

Compensatie
In de politiek is inmiddels een meerderheid voor de terugkeer van een studiebeurs, al is nog lang niet duidelijk hoe die eruit gaat zien. Bovendien is de vraag of de huidige studenten die de basisbeurs zijn misgelopen straks compensatie krijgen.

De jongerenclub van de VVD ontbreekt. De liberalen staan zo ongeveer als enigen nog vierkant achter het afschaffen van de basisbeurs.

Op bovenstaande foto hebben de vertegenwoordigers van de partijen een boekensteun met het statement in hun hand. Van links naar rechts: Bina Chirino (PerspectieF, ChristenUnie), Sander van der Goes (DWARS, GroenLinks), Arno van der Veen (ROOD, SP), Bas van Weegberg (FNV Young & United), Xenia Minnaert (PINK!, Partij voor de Dieren), Hielke Onnink (CDJA, CDA), Léonie Janssen (Jonge Democraten, D66), Yasin Makineli (OPPOSITIE, DENK), Andrej van Hout (Jonge Socialisten, PvdA) en Freya Chiappino (Landelijke Studentenvakbond).

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?